CVS / M.E Forum


  Lyme Heel gezin met tekenziekte

  Deel
  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Lyme Heel gezin met tekenziekte

  Bericht van Altijdmoe.com op do mei 03, 2012 7:57 am

  Heel gezin met tekenziekte

  http://nos.nl/video/243784-heel-gezin-met-tekenziekte.html

  Het betreft hier kennlijk gezinsleden die elk afzonderlijk door teken zijn gebeten.

  Momenteel is zeker actueler de overdraagbaarheid van (huis)dier op mens en zeker van mens op mens. Overdracht vindt plaats via speekel, slijmvliezen, bloed, urine, maar vooral ook via bijv. gemeenschap. Partners kunnen elkaar over en weer besmetten. Moeders kunnen hun ongeboren vrucht via de palcenta/bloed infecteren zonder het zelf te weten (!).

  Dr.L.Mattmann ea. (V.S.) heeft 50 jr lang het gedrag van Borrelia spirocheten ea. bestudeerd en daar veel over gepubliceerd. De feiten waren zo schokkend dat zij uiteindelijk (van overheidswege) een publicatieverbod opgelegd kreeg via een federale rechter in de V.S op straffe van celstraf en hoge boetes. Zij heeft haar werkzaamheden toen moeten staken. Later is er een geweldig boek van haar verschenen, vlak voor haar dood.

  Het is zeker belangrijk indien een gezinslid de (chron.)ziekte van Lyme heeft, de andere gezinsleden direct te laten testen door een ervaren arts/(freq.)behandelaar die goed bekend is met Lyme. Het direct inzichtelijk maken en de controle houden op dat proces van overdraagbaarheid is uiterst belangrijk !

  Tenslotte zijn in de jaren 60 in de streek van het stadje Old Lyme (V.S) hele gezinnen besmet geraakt, waarbij met de gebeurtenissen van toen en de kennis van nu meer dan aannemelijk is geworden dat de bacteriën de het Lyme Borreliose Complex veroorzaken, ook overdraagbaar blijken te zijn binnen gezinsleden/partners.

  Die kennis is echter lang voor het grote publiek verbogen gehouden, maar inmiddels is er zoveel data en concrete info, dat eea niet meer ontkend kan en mag worden.

  Daar kan de patiënt in kwestie niets aan doen, het gaat er om dat direct de samenswerking wordt ondernomen en men binnen het gezin of de relatie elkaar onvoorwaardelijk blijft steunen en helpen. Geen verwijten onderling, de behandeling van het LBC is al zwaar genoeg. !

  Het nemen van preventieve maatregelen is daarbij zeker iom de arts/behandelaar belangrijk ! De praktijk leert dat partners beiden behandeld moeten worden, wellicht de een voor mn de infectie zelf, de ander of voor een infectie danwel dat deze een preventieve (non) reguliere behandeling tegelijkertijd volgt ism de partner.

  De preventieve maatregelen bestaan o.m uit het gebruik van TOA free Samento (geconcentreerd), alsmede het o.m volgen van testen en behandelingen met daarvoor geschikte frequentieapparatuur. Maar ook andere preventieve maatregelen moeten worden besproken, tenslotte betreft het hier tenslotte een soa die zich dus niet direct hoeft laten zien.

  Maar het uitsluitend inzetten van bijv. voorbehoedsmiddelen ea. is een tekort door de bocht conclusie. Het geeft zeker meer bescherming, maar vooral de effectieve benadering in mn gezamelijke behandeling is mogelijk van nog grotere importantie. Wees daar open en eerlijk over naar elkaar. Overleg met je arts en bepaal samen wat te doen. Nooit de ander met een schuldgevoel opzadelen, men (overheden, pharmacie ea.) heeft dit soort info te lang niet beschikbaar gesteld ! Bovendien hou je eea in kleine kring en dat is ook belangrijk ! Dan is eea controlerbaar en directer aan te pakken en mogelijk uit te schakelen.

  Overigens is het niet zo dat men automatisch ziek wordt van een teken(maar ook muggen/vflooien/mijten/dazen/horzels) beet ea.
  Veel hangt af van de feiten en omstandigheden, zoals bijv. afweer dna en dus gevoeligheid daarbij van de patiënt in spe.

  Men kan al veel langer drager zijn, maar niet ziek worden. Men kan vervolgens op een gegeven moment wel ziek worden, door het ondergaan van een emotioneel of fysiek trauma. Dat ondermijnd nl. de lichamelijke afweer, waardoor de Borrelia / co infecties de kans krijgen zich ziekmakend in het lichaam te manifesteren. Bereiken ze mn de hersenen dan crasht de patiënt meestal doordat het primaire regelcentrum wordt geïnfecteerd en ontregeld.

  Er zijn dus ook gezinnen/partners die beide drager(s) zijn zonder het zelf te weten, wellicht nooit 'gebeten' zijn en waar nooit iets gebeurd is, terwijl de bacteriën al (vele jaren) wel in het lichaam zitten. Het gaat er dan om wanneer eea de kans krijgt getriggerd en dus actief te worden.

  Het laatste wat men dan kan en mag doen, is de andere partner/leden v/h gezin kwalijk nemen dat zij anderen hebben opgezadeld/besmet met dit LBC.

  Dan moet juist de liefde en bereidheid er zijn max. inspanning te verrichten om met z'n allen er bovenop te komen. Dat kan, maar vraagt om regels en afspraken en vooral weten waar je mee bezig bent. Niemand mag zich daaraan onttrekken, omdat dit de inspanningen van de overige gezinsleden teniet kan doen. Niet denken van ik voel me niet ziek dus ik nem bepaakde meds/supplementen niet in. Juist dan loop je wel het risico van een conflict en kan dit helaas een neg. uitwerking hebben op de verhoudingen binnen gezinsleden/partners. Wees daarin altijd open en transparant naar de ander. Weet je het niet, vraag het dan aan je arts/behandelaar en neem je partner mee !

  Behandeling van het LBC vraagt nl. zeker om een bepaalde gezonde uitgebalanceerde lifestyle en die moet je dan ook met z'n allen zo goed mogelijk invullen. Het lichaam moet in staat worden gesteld max. te kunnen reageren en profiteren op de ingezette behandeling.

   Het is nu zo dec 09, 2018 7:55 pm