CVS / M.E Forum


  Jongeren binnen boord

  Deel
  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Jongeren binnen boord

  Bericht van Altijdmoe.com op vr jan 06, 2012 11:17 am

  Wanneer een kind een functiebeperking heeft leidt dit vaak tot extra kosten en tot veel extra zorg binnen het gezin en de school. Die kosten, maar ook de benodigde inspanningen kunnen hoog oplopen. Er zijn verschillende regelingen voor en wegwijzers over vergoeding, compensatie of uitkering.

  De school: Het rugzakje


  Om de school te ondersteunen om voor jou aanpassingen te regelen kunnen je ouders voor jou een rugzakje aanvragen. De 'Rugzak' heet officieel 'leerlinggebonden financiering' (lgf). Het gaat dus om geld. Geld dat beschikbaar komt voor de school waar jij staat ingeschreven en geld dat naar het betrokken Regionaal Expertise Centrum gaat voor het leveren van ambulante begeleiding. De rugzak krijg je alleen, wanneer er voor jou een indicatie is afgegeven door de commissie voor indicatiestelling. De Rugzak wordt steeds voor een periode van drie jaar toegekend. Verlenging is mogelijk. Vanaf 1 augustus 2012 wordt deze regeling vervangen door de invoering van de zorgplicht. Dan krijgt de school op een andere wijze geld voor zorgleerlingen.

  Ouders/jij: Tegemoetkoming schoolkosten voor ouders


  Voor ouders met kinderen in het voortgezet- en beroepsonderwijs die op 1 juli vóór de start van het schooljaar jonger zijn dan 18, is er als vorm van studiefinanciering de ‘Tegemoetkoming in de schoolkosten’. De regeling is gekoppeld aan de hoogte van het inkomen. De informatie kan opgevraagd worden bij de decaan. De tegemoetkoming moet worden aangevraagd bij de Dienst Uitvoering Onderwijs.

  Fonds voor individuele studiedoeleinden


  Ouders met een minimuminkomen, die de reiskosten naar school of de kosten voor een opleiding voor hun kinderen die ouder zijn dan 12 jaar niet kunnen opbrengen, kunnen een beroep doen op een fonds voor individuele studiedoeleinden.

  http://www.jongerenbinnenboord.nl/jongeren-en-hun-ouders/er-bij-blijven-horen-bij-ziekte-of-beperking-meedoen/extra-kosten-school-en-ouders
  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Re: Jongeren binnen boord

  Bericht van Altijdmoe.com op vr jan 06, 2012 11:19 am


   Het is nu zo dec 09, 2018 7:36 pm