CVS / M.E Forum


  Natuurlijk welkom op school

  Deel
  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Natuurlijk welkom op school

  Bericht van Altijdmoe.com op vr jan 06, 2012 11:02 am

  Natuurlijk welkom op school

  Kinderen met een beperking op een gewone school

  Kinderen met een beperking hebben vaak een indicatie voor speciaal onderwijs. Toch kiest een deel van deze ouders voor regulier onderwijs. Bijvoorbeeld omdat ze willen dat hun kind een zo gewoon mogelijk leven heeft, dus gewoon op de school in de buurt.  De school die voorbereidt op de gewone samenleving waar hun kind later deel van zal uitmaken. Of omdat ze het voor de cognitieve ontwikkeling en arbeidskansen van hun kind beter vinden. Vaak gaat dit niet vanzelf. Er moet aan allerlei regels worden voldaan en er moeten veel barriéres worden genomen.. Voor ouders maar ook voor beroepskrachten is dat soms een heel geworstel. Menigeen ziet door de bomen het bos niet meer.


  De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad heeft voor ouders en beroepskrachten daarom de werkmap “Natuurlijk welkom op school” uitgebracht. Hierin staan de regels en procedures beschreven, belangrijke achtergrondinformatie en talloze tips. Bij de map zit ook een brochure met goede voorbeelden. Ouders en kinderen met een beperking vertellen hierin over hun ervaringen in het reguliere onderwijs.


  De werkmap

  In de werkmap leest u waar u mee te maken kunt krijgen. U leest hoe de indicatiestelling in zijn werk gaat. Waar u op moet letten bij het zoeken van een goede school. Hoe u met de school in gesprek kunt gaan over het onderwijs aan hun kind. Wat hun eigen aandeel kan zijn in het handelingsplan dat de school moet maken. Ook staan er veelgestelde vragen in en tips van andere ouders. Bovendien zijn er talloze adressen opgenomen van instellingen die ouders advies en ondersteuning kunnen bieden.


  De brochure

  In de brochure vertellen ouders en kinderen over hun ervaringen in het reguliere onderwijs. Hun ervaringen kunnen mogelijk ook u inspireren. Het zijn goede voorbeelden, waaruit duidelijk wordt dat succes niet vanzelfsprekend is. Vaak zijn er de nodige hobbels overwonnen en is van ouders en scholen de nodige creativiteit gevraagd. Maar in alle gevallen bleek de inspanning de moeite waard


  Downloaden


   Het is nu zo dec 09, 2018 8:18 pm