CVS / M.E Forum


  Hulp bij thuis onderwijs

  Deel
  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Hulp bij thuis onderwijs

  Bericht van Altijdmoe.com op vr jan 06, 2012 10:58 am

  Hulp bij thuis onderwijs


  "Kost het begeleiden van kinderen niet heel veel tijd?", "Kan ik mijn kinderen wel zelf begeleiden?" zijn vragen die vaak worden gesteld. Je eigen kind helpen bij een moeilijke les hebben de meeste ouders wel eens gedaan. Maar zelf uw kind leren lezen of leren rekenen lijkt misschien een zware opgave. Het ene moment ben je ouder, vijf minuten later ben je leerkracht van je eigen kind(eren). Gebleken is dat kinderen in de regel geen problemen hebben met de verschillende ‘petten’, mits de ouders er maar consequent mee omgaan. De Wereldschool helpt u met het begeleiden van uw kind(eren). Voorafgaande aan het vertrek kunt u advies inwinnen over ‘thuis onderwijs’ bij de Wereldschool. Hiervoor organiseert de Wereldschool maandelijks voorlichtingsbijeenkomsten.

  Het begeleiden van het vak Nederlands in het basisonderwijs kost in de regel ongeveer 1 uur tot 1,5 uur per week. In het voortgezet onderwijs werken kinderen zelfstandig en hebben de ouders een coachende rol. Voor het volledige onderwijs moet u uiteraard meer tijd reserveren. Voor ouders die hun kind gaan begeleiden is het gratis boekje "Onderwijs thuis" beschikbaar, waarin veel vragen rondom het zelf lesgeven worden besproken. Hierin komt bijvoorbeeld de regelmaat van het lesgeven, de concentratie, de aandacht, de motivatie, het aanpakken van problemen en het aankleden van de lesruimte aan de orde.

  Een onmisbare hulp thuisonderwijs is de handleiding die bij elk vak hoort. In de handleiding wordt van dag tot dag aangegeven welke leerstof aan de orde is en hoe die behandeld moet worden. Tips en verwijzingen helpen u en het kind op weg.De docenten die het werk van uw kind beoordelen, helpen graag als zich problemen voordoen. U krijgt op afstand advies en ondersteuning van de docent op afstand. Meestal is dit via het leerlingvolgsysteem, maar ook skype behoort tot de mogelijkheden.


  http://www.wereldschool.nl/thuis-onderwijs/
  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Re: Hulp bij thuis onderwijs

  Bericht van Altijdmoe.com op vr jan 06, 2012 10:59 am

  avatar
  Altijdmoe.com
  Admin

  Re: Hulp bij thuis onderwijs

  Bericht van Altijdmoe.com op vr jan 06, 2012 11:00 am


  Gesponsorde inhoud

  Re: Hulp bij thuis onderwijs

  Bericht van Gesponsorde inhoud


   Het is nu zo dec 09, 2018 7:50 pm